Vladimír Nosek – Horizontály a vertikály

koláže

12. 09. 2022 / 07. 10. 2022

Vernisáž 12. 09. 2022 od 18:00

Vladimír Nosek

*1959
Autor se v posledním desetiletí věnuje především klasické koláži ve velmi osobitém pojetí s nezaměnitelným rukopisem. Pracuje s geometrií a grafickým citem, které občas oživí surrealistickým prvkem, nebo avantgardním motivem. Prvotně rozrůzněné koláže postupně vystřídaly ucelené soubory pevně svázané tématem i způsobem zpracování.
Vladimír Nosek stále více inklinuje k abstraktnímu zobrazení s využitím pruhů v horizontálách a vertikálách v kombinaci s dalšími geometrickými tvary, především pak kružnicemi. Společným rysem zůstává barevná střídmost, grafická preciznost a ucelená kompozice. Výstava představuje výběr koláží z posledních let, především ze souborů.
Výstava je věnována odkazu Jiřího Koláře, od jehož úmrtí letos v srpnu uplynulo dvacet let. Právě koláže tohoto významného umělce inspirovaly Vladimíra Noska v jeho umělecké tvorbě v posledních letech.
Vladimír Nosek žije v Jindřichově Hradci, je členem Asociace jihočeských výtvarníků, jeho tvorba je zastoupena v mnoha galeriích a soukromých sbírkách, uspořádal více než 130 výstav, je držitel několika ocenění (například cena Intersalonu 2021), účastní se rovněž i charitativních projektů a dobročinných aukcí.

< Zpět na předchozí stránku